Translate

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Από τις 4 Οκτωβρίου ξεκίνησε τη λειτουργία του το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Ζακύνθου. Πρόκειται για μια υπηρεσία πρώτης γραμμής και απευθύνεται σε γυναίκες που υφίστανται ενδοοικογενειακή βία , σεξουαλική παρενόχληση, θύματα βιασμού, εμπορείας και διακίνησης (trafficking) , καθώς και θύματα πολλαπλών διακρίσεων (μετανάστριες, αιτούντες άσυλο, γυναίκες με αναπηρία).
Το Συμβουλευτικό Κέντρο στελεχώνεται με ειδικευμένο προσωπικό (κοινωνιολόγο, κοινωνική λειτουργό και ψυχολόγο) και παρέχει εξειδικευμένες και εξατομικευμένες υπηρεσίες όπως:
• Ψυχοκοινωνική συμβουλευτική σε θύματα βίας λόγω φύλου
• Συμβουλευτική σε θέματα ισότητας φύλων, δικαιωμάτων γυναικών θυμάτων βίας και σχετικής νομοθεσίας)
• Νομική στήριξη (υποβολή καταγγελίας, μήνυσης, ασφαλιστικών μέτρων κ.ά.)
• Παραπομπή ή συνοδεία, όποτε αυτό απαιτείται, σε άλλες κοινωνικές υπηρεσίες (νοσοκομείο, αστυνομία, κέντρο ψυχικής υγείας, πρόνοια, ξενώνες φιλοξενίας κ.ά.)
• Ενημέρωση, πρόληψη και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινότητας.

Το Κέντρο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της πράξης με τίτλο: «Ανάπτυξη δομών και υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών για την καταπολέμηση της βίας- Δημιουργία Κέντρων Συμβουλευτικής υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας σε τοπικό επίπεδο» σύμφωνα με το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013». Η δομή τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, ως μέρος ενός ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας, σε συνδυασμό με την ανοιχτή τηλεφωνική γραμμή SOS 15900 και την ίδρυση Ξενώνων σε πανελλαδικό επίπεδο. Το έργο υλοποιείται επίσης και σε συνεργασία με την ΕΕΤΑΑ ως «Συντονιστής Δικαιούχος».
Οι συμβουλευτικές υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και καλύπτονται από το απόρρητο της συμβουλευτικής.
  • Για περισσότερες πληροφορίες:
Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Ζακύνθου
Γαϊτάνι (Κοινοτικό Γραφείο), 29 100 Ζάκυνθος
Τηλ/Fax.: 26950 25997 – 24ωρη Γραμμή SOS: 15900
Ε-mail: symvouleftikozakynthos@gmail.com

  • Ώρες Λειτουργίας του Κέντρου για το κοινό:
Δευτέρα – Παρασκευή
08:00 – 16:00


http://www.aftodioikisi.gr/dimoi/d-zakinthou-simvouleftiko-kentro-ginaikon-thimaton-vias 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου