Translate

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Ελληνικό Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης

Διεύθυνση: Αμαλιάδος 15, T.K. 11523, Αθήνα
Πρόσωπο Επαφής: Νίκη Ρουμπάνη
Τηλέφωνο: 2106411449 - 2109700814


Το Ελληνικό Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης είναι μία γυναικεία οργάνωση βάσης, Σωματείο μη κερδοσκοπικό, με εθελοντικό χαρακτήρα. Συμμετείχε στην ίδρυση του Δικτύου Γυναικών Ευρώπης το 1983, στη Λισσαβώνα, από 12 χώρες. Στους στόχους του Δικτύου περιλαμβάνονται: ίσα δικαιώματα και ανθρώπινα δικαιώματα και για τα δύο φύλα, εστιάζοντας κυρίως στην προσωπική και οικονομική ανάπτυξη (ενδυνάμωση-συμμετοχή) των κοινωνικά αποκλεισμένων γυναικών. Το Ελληνικό Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης έχει έναν τομέα νεότητας που στοχεύει στη στήριξη της διαφορετικότητας και την ενδυνάμωση των νέων μέσα από σεμινάρια και άλλες δραστηριότητες. Το Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης είναι ιδρυτικό μέλος αρκετών άλλων Ευρωπαϊκών δικτύων, όπως το E.W.L. (European Women’s Lobby) και το ENAR (European Network Against Racism). Το Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης ασχολείται με τα παρακάτω αντικείμενα:
  • Προγράμματα κατά της βίας για γυναίκες και παιδιά, εκλαμβάνοντας τη βία ως το μεγαλύτερο μέσο παρεμπόδισης της ανθρώπινης ανάπτυξης: SOS Γραμμή και φιλοξενία για την ενδοοικογενειακή βία και για στήριξη θυμάτων σωματεμπορίας, με κάλυψη πανελλαδική, από το 2003, με 9.200 περιπτώσεις.
  • Μελέτες, συνέδρια και διεθνής συνεργασία για την πρόληψη, την προστασία των θυμάτων, την καταπολέμηση της διαφθοράς και την παρακολούθηση των φορέων σχεδιασμού πολιτικής. Συνεργασία με διάφορες Ευρωπαϊκές οργανώσεις για κοινές εκστρατείες. Άσκηση πίεσης στους θεσμούς για πιο αποτελεσματικές πολιτικές για τις γυναίκες.
  • Οικοδόμηση ειρήνης και ανάπτυξης: Αντιρατσιστική εκπαίδευση. Έρευνα πάνω στη Διαχείριση Συγκρούσεων.
  • Έρευνα και δραστηριότητες που σχετίζονται με τη δυνατότητα σύστασης γυναικείων συνεταιρισμών και μικρών επιχειρήσεων.
  • Ίδρυση και λειτουργία από το 2005 της πρώτης Τράπεζας Εθελοντικού Χρόνου με σεμινάρια και ανταλλαγή υπηρεσιών, στηρίζοντας άτομα που κινδυνεύουν από κοινωνικό αποκλεισμό.
http://www.anthropomania.gr/index.php?option=com_sobi2&sobi2Task=sobi2Details&catid=43&sobi2Id=40&Itemid=2 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου